Atilla Şendil

1963, Eskişehir. Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirmen.

Mimar Sinan Üniversitesi, Devlet Konservatuvarı, Tiyatro Bölümünden 1987 yılında mezun olan Atilla Şendil, aynı yıl, Trabzon Devlet Tiyatrosunda kadrolu sanatçı olarak görev aldı. 1997’den itibaren kamera karşısına da geçerek, sinema ve dizi filmlerde rol alan sanatçı, aynı zamanda seslendirme çalışmaları yapmaktadır. Susam Sokağı’nda Büdü’yü seslendirmiştir bir süre. Şendil, Çasod üyesidir

Tiyatro
Mıchelangelo (oyun) : Irmak Bahçeci – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 2012
Saatleri Ayarlama Enstitüsü : Ahmet Hamdi Tanpınar – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 2008
Çayhane : Vern Sneider – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 2004
Müfettiş : Nikolay Gogol – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 2003
Bu Bir Rüyadır : Nazım Hikmet – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 2001
Caligula : Albet Camus – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 2001
Şerefe 20. Yüzyıl : Steve Martin – Tiyatro kare – 2000
Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü : Dario Fo – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1998
Akçalı Kel Memet : Orhan Asena – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1998
Ay Işığında Şamata : Haldun Taner – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1997
Maymun Davası : Jerome Lawrance – Robert E. Lee – Antalya Devlet Tiyatrosu – 1995
Hadi Öldürsene Canikom : (Aziz Nesin – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1994
Don juan : Moliere – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1993
Abdülcambaz : Turhan Selçuk – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1993
Macbeth  : William Shakespeare – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1992
Düdüklüde Kıymalı Bamya : Memet Baydur – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1991
Müfettiş : Nikolay Gogol – Trabzon Devlet Tiyatrosu – 1990
İçerdekiler : Melih Cevdet Anday – Trabzon Devlet Tiyatrosu – 1990
Sığıntılar : Sławomir Mrożek – Trabzon Devlet Tiyatrosu – 1989
Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım : Haldun Taner – Trabzon Devlet Tiyatrosu – 1989
Çil Horoz (oyun) : Oktay Arayıcı – Trabzon Devlet Tiyatrosu – 1988
Ana Hanım Kız Hanım : Cahit Atay – Trabzon Devlet Tiyatrosu – 1988
Kısmet (oyun) : Erhan Gökgücü – Trabzon Devlet Tiyatrosu – 1987
Boş Beşik : Necati Cumalı – Trabzon Devlet Tiyatrosu – 1987
Mavi Masal : Salih Yakın – Trabzon Devlet Tiyatrosu – 1987
Ermiş Jeanne : George Bernard Shaw den Uyarlayan Müge Gürman – 1986
Julius Caesar  : William Shakespeare – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1984
Küçük Nasrettin : Serpil Akıllıoğlu – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1983
Yönettiği oyunlar
Geçtim Ama Tiyatrodan : Yeton Neziray – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 2014
Kalpak (oyun) : Vera Kissel – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 2013
Sanat (oyun) : Yasmina Rezza – Tiyatro Gerçek – 2012
Temiz Ev : Sarah Ruhl – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 2010
Birdy : William Wharton – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 2010
Mavi Masal – Salih Kalyoın – Trabzon Devlet Tiyatrosu – 1987
Filmografisi
Yedi Günah,Yedi Tepe,Bir Metropol
OKS Anneleri – 2007
Kurtlar Vadisi – 2004/2005
Baba Evi – 1997
Sende Gitme – 2011/2012
Leyla ile Mecnun – 2012
Vicdan – 2013
Güllerin Savaşı – 2014