Bahtiyar Engin

13 Ağustos 1965 (49 yaşında), Ordu, Oyuncu & Tiyatrocu

Bahtiyar Engin, 13 Ağustos 1966 tarihinde Ordu’da doğdu. 1983 yılında Ordu Lisesi’nden mezun oldu. 1991 yılın da İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Eğitim Fakültesi’ndan mezun oldu. Daha sonra İstanbul Şehir Tiyatroları kadrosunda yer aldı. Ayrıca 2006/2007 yılında İstanbul Halk Tiyatrosu’nun kuruluş çalışmaların da yer aldı. Sanatçı, Tiyatro aktörlüğünün yanı sıra Sinema, Televizyon ve Seslendirme çalışmaları da yapmaktadır. Ayrıca Crysis ve Crysis Warhead da Çavuş Sykesi(Psycho) Türkçe Seslendirmiştir.

Sahip olduğu ödüller
16. Sadri Alışık Ödülleri : „Yılın En Başarılı Müzikal/Komedi Yardımcı Erkek Oyuncusu“ Alevli Günler – İstanbul Halk Tiyatrosu
15. Afife Tiyatro Ödülleri : „Yılın En Başarılı Müzikal/Komedi Yardımcı Erkek Oyuncusu“ Alevli Günler – İstanbul Halk Tiyatrosu
Rol aldığı tiyatro oyunları
Bezirgan : İstanbul Halk Tiyatrosu
Yolcu : İstanbul Şehir Tiyatrosu
Doğumgünü Partisi : Harold Pinter – İstanbul Şehir Tiyatrosu
Alevli Günler : Irmak Bahçeci – İstanbul Halk Tiyatrosu
Gagarin Sokağı : Gregory Burke – İstanbul Şehir Tiyatrosu
Kırmızı Pazartesi (oyun) : Gabriel García Márquez – İstanbul Şehir Tiyatrosu
Size Öyle Geliyorsa Öyledir : – İstanbul Şehir Tiyatrosu
Can Tarlası : : Kemal Kocatürk – İstanbul Halk Tiyatrosu
Danton’un Ölümü : Geoorge Büchner – İstanbul Şehir Tiyatrosu
Barut Fıçısı : Dejan Dukovski – İstanbul Şehir Tiyatrosu
Trendeki Derviş : Tevfik El- Hekim – İstanbul Şehir Tiyatrosu
Schweyk İkinci Dünya Savaşında : Bertolt Brecht – İstanbul Şehir Tiyatrosu
Kedi İle Palyaço
Woyzeck : Geoorge Büchner – İstanbul Şehir Tiyatrosu
Romeo İle Juliette : William Shakespeare – İstanbul Şehir Tiyatrosu
Evliya Çelebi
Oyunlarla Yaşayanlar : Oğuz Atay – İstanbul Şehir Tiyatrosu
Kafkas Tebeşir Dairesi : Bertolt Brecht – İstanbul Şehir Tiyatrosu
Ne Hepsi Ne Hiçbiri
Oidipus & Oidipus Kolonosta : İstanbul Şehir Tiyatrosu
Pencere
Sahibinin Sesi (Yön.Yard)
Monserrat
Kara Komplo
Büğülü Göl
Altı Derece Uzak
Gölgenin Canı
Theope : Coşkun Büktel – İstanbul Şehir Tiyatrosu
Mavi Masal
Barışa Şans Verin
Roz.&Guil. Ödüller : Tom Stoppard – Tiyatro Odası
Cennetlik Kaynana
Ah Şu Gençler : Turgut Özakman
Bebek Uykusu
Kasabamız
Hamlet : William Shakespeare
Üç Kızkardeş : Anton Çehov
Yalancı
Barış
Keloğlan
Para
Kollama
Filmografisi
The Avengers 2:Age Of Ultron-(Ultron’un seslendirmesi) – 2015[1]
Ulan İstanbul – Vahid Akça – (Konuk Oyuncu) – 2014
Aşk Oyunu – 2014
Karınca Kapanı – 2014
Galip Derviş – Plakçı (Konuk Oyuncu) – 2013
Ben Onu Çok Sevdim – 2013
Yalan Dünya – 2012
Keşanlı Ali Destanı – 2012
Crysis Warhead – 2009
Orada – 2009
Benim Annem Bir Melek – 2008
Kabadayı-2007
Göbek Bağı – 2007
Semum – 2007
Avrupa Yakası (dizi) – 2006
Hokkabaz- 2006
Kınalı Kuzular: Bir Tutam Saç – 2006
İnşaat – 2003
Vizontele Tuuba – 2003
Ölümsüz Aşk – 2003
Dar Alanda Kısa Paslaşmalar – 2000
Üzgünüm Leyla – 2000
Parça Pinçik – 2000
Bizim Çocuklar – 2000
Yılan Hikayesi – 1999
Laleli’de Bir Azize – 1998
Tatlı Kaçıklar – 1996
Çiçek Taksi – 1995
Şaban Askerde – 1993
Teleflaş – 1992
İz Peşinde – 1989
Hanım – 1988