Cem Davran

3 Mart 1964, İstanbul, Türk oyuncu ve sunucu. Babası Mehmet Davran da tiyatrocudur. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümü mezunudur.

Rol aldığı oyunlar
Bezirgan (Tartuffe): Moliere – İstanbul Halk Tiyatrosu – 2012
Doğum Günü Partisi: Harold Pinter – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 2011
Alevli Günler: Irmak Bahçeci -İstanbul Halk Tiyatrosu – 2010
Beyefendi : Cem Davran – Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu – 2000
Ahududu (oyun): Joseph Kesselring – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 1997
Yeni Baştan: Neil Simon – Tiyatro İstanbul – 1996
Teope: Coşkun Büktel – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 1993
Tartüffe: Moliere – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 1992
Çılgın Sonbahar: Pierrette Bruno – Dormen Tiyatrosu – 1991
Ödüller Kimin: Jean-Noel Fenwıck – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 1990
Üç Kız Kardeş: Anton Çehov – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 1990
1793 Victor Hugo: Victor Hugo \ Jacques Tephany – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 1986
Askerliğim: Neil Simon – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 1985
Macbeht: William Shakespeare – İstanbul Şehir Tiyatrosu – 1983
Figaro’nun Düğünü: Beaumarchais – İstanbul Şehir Tiyatrosu 1993
Filmografi
2011     Bir Ses Böler Geceyi    – Süha Kaygusuz
2009     Masum Kadınlar     – Yiğit
Melekler ve Kumarbazlar
2007     Avrupalı     – Avrupalı
2000     Balalayka    –  Hasan
2000     Ruhsar
1999     Kahpe Bizans     – Yetiş Bey, Gavur Bey (Markus Antonyus), Gezer Bey
1993     Tersine Dünya
1991     Varyemez     – Oktay
1991     Kurt Kanunu
1986     Asılacak Kadın     – Yalçın’ın Çocukluk Arkadaşı
1979     Yusuf ile Kenan    – Yusuf
1978     Taşı Toprağı Altın Şehir
Dizileri
Hayat Yokuşu 2014
Babam Sınıfta Kaldı 2013
Bizim Okul 2013
İzmir Çetesi Ahmet İptenalır 2011
Fesupanallah 2007
Deli Dolu Oğuz 2006
İlk Göz AğrısıAşkın 2005
Çocuğun Var Derdin Var Ömer Gencer 2004
Yuvam Yıkılmasın Demir 2003
Patron Kim (dizi, 2003) Cem 2003
Bana Abi De Selo 2002
Aşk Meydan Savaşı Rıza 2002
Şaşı Felek Çıkmazı Hasan 2000
Vay Anam Vay kendisi-(konuk) 2001
Ruhsar Mazhar 2001
Tatlı Betüş (dizi) 1993